bewaar
Milde curry van kip, kikkererwten en zoete aardappel
Milde curry van kip, kikkererwten en zoete aardappel
bewaar

Milde curry van kip, kikkererwten en zoete aardappel

Knapperige groenten, fluweelzachte kip en romige kokosmelk: allemaal in één werelds gerecht.

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipdijfiletreepjes

2

uien

400 g

zoete aardappel

200 g

sugarsnaps

400 g

kikkererwten in blik

200 g

basmatirijst

1 el

traditionele olijfolie

1 el

garam masala

400 ml

kokosmelk

Knapperige groenten, fluweelzachte kip en romige kokosmelk: allemaal in één werelds gerecht.

Aan de slag

1

Snijd de kip in blokjes van 1½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de ui, zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en roerbak 2 min. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zacht koken. Serveer de curry met de rijst.

bereidingstipJe kunt dit gerecht t/m het maken van de curry 4 twee dagen van tevoren maken, eventueel in een dubbele hoeveelheid. Bewaar afgedekt in de koelkast, zodat je het twee dagen later nog eens kunt eten.

combinatietipLekker met grofgesneden koriander.