bewaar
Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips
Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips
bewaar

Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips

Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel.

35 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 l

arachideolie

400 g

zoete aardappelen

50 g

ongezouten roomboter

300 g

beef bavette

1 teen

knoflook

2 takjes

verse tijm

350 g

groene asperges

½ el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • frituurpan

  • mandoline

  • grillpan

Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de arachideolie in de frituurpan voor op 180 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en schaaf er met een mandoline dunne plakjes van. Frituur de zoete-aardappelchips in meerdere batches in ca. 4 min. knapperig.

2

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de bavette (op kamertemperatuur) op hoog vuur 2 min. Keer de bavette, bak nog 2 min. op hoog vuur. Pel en kneus ondertussen de knoflook. Draai het vuur middelhoog, voeg de takjes tijm en gekneusde knoflook toe en bak nog 3 min. Bedruip met een lepel de boter over de bovenkant van de bavette (arroseren). Neem de bavette uit de pan en laat ca. 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Bewaar de boter.

3

Snijd ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril 5 min. op middelhoog vuur.

4

Snijd de bavette in dunne plakjes. Verdeel de bavette, groene asperges en chips over de borden. Verdeel de gebruinde boter over de bavette.

combinatietipLekker met grof zeezout.

Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips

Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig