bewaar
Brownies met chococurls & yoghurttopping
Brownies met chococurls & yoghurttopping
bewaar

Brownies met chococurls & yoghurttopping

Verrassend: we gebruiken yoghurt samen met roomkaas en pure chocolade als topping.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

16 porties

100 g

ongezouten roomboter

150 g

fijne kristalsuiker

75

bruine basterdsuiker

30 g

cacaopoeder

2

middelgrote eieren

1 tl

vanillearoma

50 g

tarwebloem

170 g

De Ruijter curls extra puur

100 g

Griekse yoghurt

100 g

roomkaas

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 20 cm)

  • bakpapier

  • lage bakvorm (20 x 20 cm)

Verrassend: we gebruiken yoghurt samen met roomkaas en pure chocolade als topping.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter, suiker, basterdsuiker en cacaopoeder in een steelpan en laat de boter op laag vuur smelten. Blijf goed roeren.

2

Haal van het vuur en doe in een kom. Roer de eieren, vanillearoma en bloem erdoor. Voeg 150 g chococurls toe en schep om.

3

Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownie in ca. 35 min. gaar. Neem uit de oven en laat de brownie 30 min. afkoelen.

4

Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Meng ondertussen de yoghurt met de roomkaas. Bestrijk de bovenkant van de brownie ermee. Snijd in 16 stukken en serveer.

Brownies met chococurls & yoghurttopping

Verrassend: we gebruiken yoghurt samen met roomkaas en pure chocolade als topping.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig