bewaar
Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
bewaar

Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous

De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.

5 min. bereiden
20 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

cocktailtomaten

2

rode paprika's

200 g

Merza olijven met ansjovis in blik

1

citroen

7 el

Japans broodkruim panko

2 el

pompoenpitten

6 el

milde olijfolie

500 g

verse kabeljauwfilets

1 el

dijonmosterd

300 g

parelcouscous

200 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

  • rasp

  • keukenpapier

De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.

4

Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

5

Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af. Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente. Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous

De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig