bewaar
Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei
Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei
bewaar

Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

350 g

groene asperges

1½ el

milde olijfolie

½

citroen

1 tl

Kesbeke mosterd met mierik

10 g

peterselie

150 g

warmgerookte zalmflakes

20

kapperappeltjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • rasp

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met 1/3 van de olie.

2

Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.

3

Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.

4

Meng 1½ el citroensap, de rest van de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.

5

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.

6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig