
Romige aardappelpuree met peterselie & citroen
De roomboter en slagroom maken deze puree super smeuïg!
Ingrediënten
4 personen
1 kg
iets kruimige aardappelen
10 g
peterselie
1
citroen
25 g
ongezouten roomboter
50 ml
slagroom
Dit heb je nodig
pureestamper
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.
Rasp de gele schil van de citroen. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper. Roer de slagroom en 150 ml kookvocht erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Romige aardappelpuree met peterselie & citroen
De roomboter en slagroom maken deze puree super smeuïg!

bijgerecht
4 personen
265 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.
Rasp de gele schil van de citroen. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper. Roer de slagroom en 150 ml kookvocht erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg iets kruimige aardappelen
10 g peterselie
1 citroen
25 g ongezouten roomboter
50 ml slagroom
Dit heb je nodig
pureestamper