bewaar
Flammkuchen met appel en amandel
Flammkuchen met appel en amandel
bewaar

Flammkuchen met appel en amandel

15 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

amandelspijs

125 g

crème fraîche

2

Elstar appels

25 g

ongezouten roomboter

2 el

kristalsuiker

1 tl

kaneel

40 g

rozijnen

2 el

calvados

1 el

amandelschaafsel

2 el

bebogeen caramel

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de amandelspijs los met een vork en meng met de crème fraîche. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Bak de appelblokjes in de boter goudbruin. Bestrooi met de suiker en de kaneel, voeg de rozijnen toe en blus af met de calvados. Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het appelmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 15 min. in de oven. Garneer met de karamelpasta.

Flammkuchen met appel en amandel

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig