bewaar
Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus
Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus
bewaar

Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus

Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

spekblokjes

500 g

kastanjechampignons

400 g

gesneden prei

1

biologische citroen

15 g

verse platte peterselie

200 g

crème fraîche

400 g

AH Biologisch fusilli doperwt

45 g

amandelen met zout­-rozemarijn

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • keukenpapier

  • rasp

Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!

Aan de slag

1

Bak de spekblokjes in de hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het spekvet. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons en prei in het vet van de spekjes in 8 min. op middelhoog vuur.

2

Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, 1 tl citroenrasp en 2 el ­sap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.

3

Kook de pasta in 2 à 3 min. gaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Garneer met de spekjes en amandelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus

Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig