bewaar
Fusilli doperwt met spek en champignonsaus
Fusilli doperwt met spek en champignonsaus
bewaar

Fusilli doperwt met spek en champignonsaus

Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

spekblokjes

250 g

kastanjechampignons

400 g

gesneden prei

1

citroen

15 g

verse platte peterselie

200 g

crème fraîche

400 g

AH Biologische fusilli doperwt

45 g

amandelen met zout­-rozemarijn

Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekblokjes in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het bakvet. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak met de prei in het spekvet 8 min. op middelhoog vuur.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie f’ijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op (per 4 personen). Voeg toe aan de saus.

4

Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper. Verdeel de spekjes en amandelen over de pasta.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fusilli doperwt met spek en champignonsaus

Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig