bewaar
Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli
Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli
bewaar

Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli

Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

125 g

biefstukken

200 g

koelverse bloemkoolroosjes

½

verse groene jalapeñopeper

1 cm

verse gember

7.5 g

verse koriander

200 g

aspergebroccoli

2 el

sesamolie

1 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

Aan de slag

1

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.

2

Blancheer de aspergebroccoli 2 min. in kokend water met zout. Schep de 
aspergebroccoli met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.

3

Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, aspergebroccoli en sojasaus toe.

4

Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de aspergebroccoli-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli

Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig