bewaar
Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella
Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella
bewaar

Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella

Deze volkorenpasta staat zó op tafel en is nog vegetarisch ook!

25 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

2 tenen

knoflook

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

2 el

milde olijfolie

400 g

gepelde tomaten in tomatensaus in blik

150 g

mini-mozzarellabolletjes

500 g

AH Biologisch verse linguine integrali

Deze volkorenpasta staat zó op tafel en is nog vegetarisch ook!

Aan de slag

1

Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd ze fijn.

2

Verhit de olie op laag vuur en bak de courgette samen met de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en de gepelde tomaten met saus toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Druk de tomaten stuk met een houten lepel.

3

Halveer ondertussen de minimozzarella. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng de pasta met de saus en de halve mozzarellabolletjes.