bewaar
Ube-icecream
Ube-icecream
bewaar

Ube-icecream

Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak

25 min. bereiden
3 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

ube aardappelen

125 ml

verse slagroom

30 g

fijne kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • platte ovenschaal

  • keukenmachine

Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak

Aan de slag

1

Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een pan met water en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2

Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de aardappel-blokjes. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.

3

Pureer de bevroren aardappelblokjes met de slagroom en de suiker tot romig ijs in de keukenmachine.

serveertipGarneer met blauwe bessen.
algemeenKun je geen ube-aardappel vinden, maar val je wel op de kleur van dit ijs? Kijk dan op ah.nl/allerhande/purple-nicecream voor nog zo’n kleurrijk dessert.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ube-icecream

Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig