bewaar
Varkenshaasspies met rabarbersalsa
Varkenshaasspies met rabarbersalsa
bewaar

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.

30 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

varkenshaas

1

sinaasappel

40 g

verse gember

3 el

ketjap manis

2 tl

sesamolie

300 g

verse rabarbers

½

rode peper

1

rode ui

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • grillpan

Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbare bak. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor.

2

Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in de afgesloten bak 30 min. marineren buiten de koelkast.

3

Spoel ondertussen de rabarber af onder koud stromend water. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van ca. 1 cm. Snijd de repen in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.

4

Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarberstukjes 6 min. tot ze uit elkaar beginnen te vallen, maar nog net een beetje structuur hebben. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.

5

Rijg de stukjes varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Serveer de spiesjes op een bord en besprenkel met de helft van de rabarbersalsa. Serveer de rest van de salsa erbij.

combinatietipLekker met koriander.
algemeen Doe de gemberschillen bij gekookt water voor verse gemberthee.
algemeenDe verkrijgbaarheid van verse rabarber is sterk afhankelijk van weersinvloeden.

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Instructievideo - 00:43 min.

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig