bewaar
Orecchiette met worst en buffelmozzarella
Orecchiette met worst en buffelmozzarella
bewaar

Orecchiette met worst en buffelmozzarella

Warm-weer-pasta! Of voor wanneer je in een handomdraai je pasta wilt serveren.

25 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

mini-buffelmozzarella

1

citroen

7.5 g

verse krulpeterselie

½ teen

knoflook

2 el

extra vierge olijfolie

300 g

orecchiette pasta

400 g

ongesneden snijbonen

2

middelgrote uien

2

varkensbraadworsten

200 g

snoeptomaatjes

2 el

kappertjes in pot

Warm-weer-pasta! Of voor wanneer je in een handomdraai je pasta wilt serveren.

Aan de slag

1

Laat de mozzarella uitlekken en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de peterselie, knoflook en olie door de mozzarellabolletjes.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm breed en kook de laatste 4 min. mee met de pasta.

3

Snipper ondertussen de uien en verwijder het vel van de braadworsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de uien en het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het worstvlees met een pollepel in kleine stukjes.

4

Halveer de tomaten. Giet de pasta af en meng deze samen met de tomaten, kappertjes en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) door het worstvlees-uimengsel. Verwarm kort mee. Verdeel over een schaal en schep de gemarineerde mozzarella erover.

Orecchiette met worst en buffelmozzarella

Warm-weer-pasta! Of voor wanneer je in een handomdraai je pasta wilt serveren.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig