bewaar
Hartige taart met zwarte knoflook
Hartige taart met zwarte knoflook
bewaar

Hartige taart met zwarte knoflook

Hartige taart met kaas, bladerdeeg en best of all: een héle bol knoflook!

20 min. bereiden
35 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

vers bladerdeeg

1 bol

Balsajo zwarte knoflook

100 g

Pecorino Romano

2 takjes

verse rozemarijn

2

middelgrote eieren

250 g

ricotta

100 ml

verse slagroom

1

citroen

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

  • bakpapier

  • blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)

Hartige taart met kaas, bladerdeeg en best of all: een héle bol knoflook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Vet de quichevorm in. Rol het verse bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm. Snijd het overtollige deeg eraf. Bedek het bladerdeeg met bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd grof. Rasp de kaas. Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Klop de eieren los met de ricotta en slagroom. Meng vervolgens de knoflook, geraspte kaas en rozemarijn erdoor. Bestrooi met versgemalen peper.

4

Neem de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de vulling over de bodem en bak de taart nog 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de knoflooktaart.

bereidingstipKun je de knoflook niet makkelijk snijden, maak dan je mes nat.
combinatietipLekker met een simpele salade van kropsla en vinaigrette.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige taart met zwarte knoflook

Hartige taart met kaas, bladerdeeg en best of all: een héle bol knoflook!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig