bewaar
Gezonde champignonsoep
Gezonde champignonsoep
bewaar

Gezonde champignonsoep

We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.

35 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

porcini gedroogd eekhoorntjesbrood

1250 ml

kokend water

2 tenen

knoflook

200 g

paddenstoelen voor risotto

400 g

kastanjechampignon

3 el

milde olijfolie

400 g

gesneden prei

1

bospaddenstoelenbouillontablet

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.

Aan de slag

1

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er ⅕ van het kokende water over. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de resterende olie in een pan met dikke bodem en bak de kastanjechampignons, kruiden en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en bak nog 5 min.

2

Laat ondertussen het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg het eenhoorntjesbrood samen met het opgevangen vocht en de rest van het kokende water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

3

Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met wat peper 6 min. op middelhoog vuur.

4

Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe kommen en strooi de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de rest van de olie.

serveertipLekker met biologisch volkoren stokbrood.