bewaar
Gezonde chili con carne
Gezonde chili con carne
bewaar

Gezonde chili con carne

Hoe chil(i)!

25 min. bereiden
191waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

300 g

tartaar

2 el

Mexicaanse bonenkruiden

2

middelgrote uien

1

rode paprika

800 g

kidneybonen in blik

800 g

gepelde tomaten in blik

15 g

verse koriander

100 g

zuivelspread light

½

limoen

Hoe chil(i)!

Aan de slag

1

Verhit de olie in de hapjespan en bak de tartaar met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe aan de tartaar en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

2

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de tartaar. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.

vegatipBekijk ook dit recept
bewaartipEet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.
combinatietipLekker met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
dieettipVegatip: vervang de tartaar door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.

Gezonde chili con carne

Hoe chil(i)!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig