bewaar
Flammkuchen vegetarisch
Flammkuchen vegetarisch
bewaar

Flammkuchen vegetarisch

Flammkuchen fan? Deze variant met geitenkaas is zo lekker!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote uien

50 g

ongezouten roomboter

200 g

paddenstoelen voor pasta

250 g

kastanjechampignons

260 g

vers flammkuchendeeg

125 g

crème fraîche

75 g

belegen geitenkaas

1

bosuitje

40 g

rucola

1 el

walnootolie

Dit heb je nodig

  • rasp

Flammkuchen fan? Deze variant met geitenkaas is zo lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ui 5 min. op laag tot middelhoog vuur. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de champignons grof. Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Voeg de rest van de boter, kruiden en paddenstoelen toe aan de uiringen en bak 8 min. mee.

2

Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met de crème fraîche. Rasp de geitenkaas erboven. Verdeel de paddenstoelen en ui erover. Bak de flammkuchen in 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

3

Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de rucola met de walnootolie. Neem de flammkuchen uit de oven. Garneer met de bosui en rucola.

serveertipLekker met balsamico cremaceto.

Flammkuchen vegetarisch

Flammkuchen fan? Deze variant met geitenkaas is zo lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig