bewaar
Hutspot
Hutspot
bewaar

Hutspot

Hutspot maken? Dit klassieke stamppot recept hoort in iedere Hollandse keuken thuis. Uiteraard mag de rookworst niet ontbreken.

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

400 g

middelgrote ui

600 g

winterpeen

75 g

ongezouten roomboter

1½ liter

water

375 g

rookworst

100 ml

halfvolle melk

½ tl

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Hutspot maken? Dit klassieke stamppot recept hoort in iedere Hollandse keuken thuis. Uiteraard mag de rookworst niet ontbreken.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.

2

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.