bewaar
Flespompoensoep
Flespompoensoep
bewaar

Flespompoensoep

De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.

15 min. bereiden
30 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1½ kg

flespompoen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen kaneel

2 tl

gemalen komijn

½ tl

gerookte-paprikapoeder hot

400 g

gepelde tomaten in blik

2

groentebouillontabletten

1¼ liter

kraanwater

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.

Aan de slag

1

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.

3

Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertipLekker met fijngesneden bosui en stokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.