bewaar
Tiramisu zonder ei
Tiramisu zonder ei
bewaar

Tiramisu zonder ei

Zeg jij Italië? Dan zeggen wij tiramisu!

20 min. bereiden
5 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mascarpone

100 g

gecondenseerde melk in blik

250 ml

verse slagroom

200 g

café noir

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 25cm)

  • theezeefje

Zeg jij Italië? Dan zeggen wij tiramisu!

Aan de slag

1

Meng met een garde de mascarpone goed door de gecondenseerde melk tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de mascarpone in delen door de slagroom.

2

Verdeel de helft van de café noir koekjes met de koffiekant naar beneden over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi door de theezeef de helft van de cacao. Herhaal dit proces en laat minimaal 5 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.