bewaar
Gehaktballen met mosterd uit de oven
Gehaktballen met mosterd uit de oven
bewaar

Gehaktballen met mosterd uit de oven

Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

witbrood

75 ml

halfvolle melk

1

prei

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1 el

Franse mosterd

1 tl

gemalen nootmuskaat

½ tl

zout

5 el

Saitaku panko

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de korst van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp het brood uit. Verwijder het donkergroene deel van de prei, was het witte deel en snijd zo fijn mogelijk.

2

Meng het brood, de prei, het gehakt, ei, de mosterd, nootmuskaat, het zout en peper naar smaak door elkaar en maak 4 grote gehaktballen van het gehakt (per 4 personen). Doe de panko in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de gehaktballen ook bakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd hiervoor dezelfde temperatuur en oventijd aan.
combinatietip Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen.

Gehaktballen met mosterd uit de oven

Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig