bewaar
Gehaktballen met mosterd uit de oven
Gehaktballen met mosterd uit de oven
bewaar

Gehaktballen met mosterd uit de oven

Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

witbrood

75 ml

halfvolle melk

1

prei

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1 el

Franse mosterd

1 tl

gemalen nootmuskaat

½ tl

zout

5 el

Saitaku panko

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Geen omkijken meer naar: in de oven garen de gehaktballen gelijkmatig zonder dat je extra olie of boter hoeft toe te voegen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de korst van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp het brood uit. Verwijder het donkergroene deel van de prei, was het witte deel en snijd zo fijn mogelijk.

2

Meng het brood, de prei, het gehakt, ei, de mosterd, nootmuskaat, het zout en peper naar smaak door elkaar en maak 4 grote gehaktballen van het gehakt (per 4 personen). Doe de panko in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de gehaktballen ook bakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd hiervoor dezelfde temperatuur en oventijd aan.

combinatietip Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen.