bewaar
Traybake met lamsworstjes en pompoen
Traybake met lamsworstjes en pompoen
bewaar

Traybake met lamsworstjes en pompoen

Handig: alles op een bakplaat de oven in. Eenmaal uit de oven: serveren met zelfgemaakt muntyoghurt.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

flespompoen

2

citroenen

2

rode uien

400 g

kikkererwten in blik

300 g

lams chipolataworstjes merguez

2 el

milde olijfolie

3 el

Marokkaanse stoofgroenten kruiden

15 g

verse munt

200 g

Turkse yoghurt

50 g

gerookte amandelen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Handig: alles op een bakplaat de oven in. Eenmaal uit de oven: serveren met zelfgemaakt muntyoghurt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm dik en snijd deze plakken door de helft. Halveer de citroenen in de breedte. Snijd elke rode ui in 8 parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de worstjes elk in drie stukken.

2

Meng de pompoen, ui en kikkererwten met de olie, Marokkaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de citroen en worst over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.

3

Snijd ondertussen de munt fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Hak de amandelen grof. Verdeel de rest van de munt en de amandelen over de traybake. Serveer de traybake met de muntyoghurt.