bewaar
Linzenspaghetti met paprika & spinazie
Linzenspaghetti met paprika & spinazie
bewaar

Linzenspaghetti met paprika & spinazie

Spaghetti maar dan van gele linzen. Een topcombinatie met de zelfgemaakte spinaziesaus en gebakken paprika.

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Biologische rode uien

2 tenen

knoflook

3

gele paprika's

4 el

milde olijfolie

225 g

gele linzen spaghetti

400 g

verse spinazie

250 ml

kookzuivel

2 g

gedroogde dragon

40 g

AH Biologisch Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Spaghetti maar dan van gele linzen. Een topcombinatie met de zelfgemaakte spinaziesaus en gebakken paprika.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en de tenen knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

2

Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika 10 min. op middelhoog vuur.

3

Kook ondertussen de spaghetti in 8 min. beetgaar.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie slinken. Doe samen met de kookzuivel en dragon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk in een steelpan, breng op smaak met peper en houd warm op laag vuur. Roer af en toe.

5

Giet de pasta af en meng met de spinaziesaus en de helft van de kaas. Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de gebakken groente erop. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.
algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Linzenspaghetti met paprika & spinazie

Spaghetti maar dan van gele linzen. Een topcombinatie met de zelfgemaakte spinaziesaus en gebakken paprika.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig