
Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei
Tabouleh is een Libanese salade die je zelf kunt vullen. Deze variant is met veel groenten, tonijn en ei.
Ingrediënten
4 personen
4
middelgrote eieren
2
sjalotten
2 el
milde olijfolie
300 g
boerenkool
400 g
bloemkoolrijst
400 g
broccolirijst
50 g
blanke rozijnen
1.5 g
gemalen kaneel
300 g
winterpenen
320 g
tonijnmoot in olie
15 g
verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
rasp
Aan de slag
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de boerenkool toe en bak 2 min. Voeg de bloemkoolrijst, broccolirijst, rozijnen en kaneel toe en bak nog 3 min.
Schil en rasp de winterpeen. Laat de tonijn uitlekken. Vang 4 el van de olie op (per 4 personen). Snijd de peterselie fijn.
Schep de winterpeen, de opgevangen tonijnolie, tonijn en peterselie door het broccoli-bloemkoolmengsel en breng op smaak met peper. Verdeel over een schaal en verdeel de eiparten erover.
Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei
Tabouleh is een Libanese salade die je zelf kunt vullen. Deze variant is met veel groenten, tonijn en ei.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de boerenkool toe en bak 2 min. Voeg de bloemkoolrijst, broccolirijst, rozijnen en kaneel toe en bak nog 3 min.
Schil en rasp de winterpeen. Laat de tonijn uitlekken. Vang 4 el van de olie op (per 4 personen). Snijd de peterselie fijn.
Schep de winterpeen, de opgevangen tonijnolie, tonijn en peterselie door het broccoli-bloemkoolmengsel en breng op smaak met peper. Verdeel over een schaal en verdeel de eiparten erover.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 middelgrote eieren
2 sjalotten
2 el milde olijfolie
300 g boerenkool
400 g bloemkoolrijst
400 g broccolirijst
50 g blanke rozijnen
1½ g gemalen kaneel
300 g winterpenen
320 g tonijnmoot in olie
15 g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
rasp