bewaar
Traybake met mandarijn en kip
Traybake met mandarijn en kip
bewaar

Traybake met mandarijn en kip

De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze kleurrijke traybake.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

AH Biologisch kikkererwten in pot

3

mandarijnen

2 el

Marne zoete mosterd

4

kipdijfilets

1.2 kg

ovengroente courgette, rode paprika en peen

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • zeef

  • bakpapier

De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze kleurrijke traybake.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

2

Boen ⅓ van de manderijnen schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd. Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.

3

Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven.

4

Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.

Traybake met mandarijn en kip

De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze kleurrijke traybake.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig