bewaar
Macaroni met vegetarische Gehacktballetjes
Macaroni met vegetarische Gehacktballetjes
bewaar

Macaroni met vegetarische Gehacktballetjes

Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega.

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch macaroni grande

2 el

milde olijfolie

600 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

400 g

verse spinazie

37 g

Knorr Natuurlijk Lekker tuinkruiden roomsaus mix

250 ml

water

30 g

saladepijnboompitten

170 g

Vegetarische Slager Gehacktballetjes

3

bosuitjes

Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega.

Aan de slag

1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de mix voor roomsaus en het water toe en roer goed door. Verhit tot tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. Voeg de macaroni toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3

Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de Gehacktballetjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

4

Verdeel de macaroni over diepe borden. Verdeel de Gehacktballetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bosui.

variatietip In plaats van Gehacktballetjes kun je ook extra groente toevoegen, zoals kastanjechampignons, en een halfzacht-gekookt eitje.

Macaroni met vegetarische Gehacktballetjes

Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig