bewaar
Linguine met romige pompoen-kaassaus
Linguine met romige pompoen-kaassaus
bewaar

Linguine met romige pompoen-kaassaus

Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

De Cecco Linguine n° 7

400 g

koelverse pompoenstukjes

20 g

pompoenpitten

4 blaadjes

verse salie

1 teen

knoflook

100 g

gormas

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).

Aan de slag

1

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 10-12 min. in water met eventueel zout gaar.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de salie en knoflook fijn.

3

Doe de pompoen met de knoflook, salie en ¾ van de gormas in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de linguine met de pompoensaus. Schep de rucola erdoor. Verdeel over borden. Garneer met de pompoenpitten en de rest van de gormas.

Linguine met romige pompoen-kaassaus

Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig