bewaar
Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble
Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble
bewaar

Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble

Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

fijne kristalsuiker

50

tarwebloem

1 el

koek- en speculaaskruiden

45 g

ongezouten roomboter

30 g

gezouten pecannoten

2

Elstar appels

8 bolletjes

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • appelboor

Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 g (per 4 personen) boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot een kruimelig deeg.

2

Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in plakken van 1 cm dik. Meng de plakken met de rest van de suiker en de rest van de speculaaskruiden. Verhit 10 g (per 4 personen) boter in een koekenpan en bak de helft van de appel in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om. Herhaal met de rest van de boter en appel.

4

Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord 2 bolletjes ijs en bestrooi het gerecht met de speculaas-pecancrumble.

Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble

Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig