bewaar
Mosterdpuree met witlof en achterham
Mosterdpuree met witlof en achterham
bewaar

Mosterdpuree met witlof en achterham

Voor witlof uit de oven komen wij ons bed uit! Zeker als er een smeuïge aardappelpuree met mosterd bij zit.

35 min. bereiden
35 min. oventijd
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witlof

150 g

achterham

175 g

geraspte belegen kaas

1 kg

stamppotaardappelen

100 ml

halfvolle melk

30 g

ongezouten roomboter

2 el

Zaanse mosterd

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Voor witlof uit de oven komen wij ons bed uit! Zeker als er een smeuïge aardappelpuree met mosterd bij zit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.

2

Wikkel elk stuk witlof in 1 plak ham. Leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.

3

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Stamp de aardappelen samen met de melk, boter en mosterd tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

combinatietipLekker met een groene salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosterdpuree met witlof en achterham

Voor witlof uit de oven komen wij ons bed uit! Zeker als er een smeuïge aardappelpuree met mosterd bij zit.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig