bewaar
Chipolata met geroosterde zoete-aardappelruiten & maissalade
Chipolata met geroosterde zoete-aardappelruiten & maissalade
bewaar

Chipolata met geroosterde zoete-aardappelruiten & maissalade

De zoete-aardappelruiten geef je extra veel pit met de kruidenmix al-andalus.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

1 tl

al-andalus

2 el

arachideolie

300 g

mais in blik

4

tomaten

2

sjalotten

15 g

verse koriander

300 g

salademix

50 g

frisse yoghurtdressing

8

runderchipolataworstjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

De zoete-aardappelruiten geef je extra veel pit met de kruidenmix al-andalus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Boen de aardappelen schoon en halveer ze in de lengte. Snijd in elke aardappelhelft in de snijkant een ruitpatroon van een ½ cm diep. Leg de aardappelhelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de al-andalus met de olie en bestrijk de aardappelhelften ermee. Bestrooi eventueel met zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

3

Laat ondertussen de mais uitlekken. Snijd de tomaten in parten, snipper de sjalotten en snijd de koriander fijn. Meng de salademix met de mais, tomaten, sjalot, koriander en yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

5

Serveer de chipolataworstjes met de zoete aardappelruiten en maissalade.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Chipolata met geroosterde zoete-aardappelruiten & maissalade

De zoete-aardappelruiten geef je extra veel pit met de kruidenmix al-andalus.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig