
Rijstsalade met kruiden, tonijn en pistachenoten
Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.
Ingrediënten
2 personen
160 g
tonijn in olijfolie
1 el
sojasaus
½ el
vloeibare honing
½ tl
gemalen komijn
½ tl
chilivlokken
½
citroen
15 g
verse kruiden
75 g
gesneden boerenkool
200 g
rijst
200 g
cherrytomaten
30 g
gepelde ongezouten pistachenoten
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de verse kruiden fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met de rijst en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.
Rijstsalade met kruiden, tonijn en pistachenoten
Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.

hoofdgerecht
2 personen
545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de verse kruiden fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met de rijst en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.
variatietip:Gewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)160 g tonijn in olijfolie
1 el sojasaus
½ el vloeibare honing
½ tl gemalen komijn
½ tl chilivlokken
½ citroen
15 g verse kruiden
75 g gesneden boerenkool
200 g rijst
200 g cherrytomaten
30 g gepelde ongezouten pistachenoten