bewaar
Aardbeienbavarois
Aardbeienbavarois
bewaar

Aardbeienbavarois

Is dit het ultieme zomertoetje?

20 min. bereiden
4 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

citroen

6 blaadjes

witte gelatine

500 g

verse aardbei

150 g

fijne kristalsuiker

500 ml

verse slagroom

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • handmixer

  • puddingvorm (1 liter)

Is dit het ultieme zomertoetje?

Aan de slag

1

Halveer de citroen en pers het sap eruit. Week de gelatine in een kom met koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje op laag vuur 4 min. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus.

2

Klop ondertussen de slagroom stijf met een handmixer. Vet de puddingvorm in met de olie. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de puddingvorm. Laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.

3

Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm. Dompel de vorm 5 seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer.

bereidingstipDit recept werkt ook met een tulbandvorm van 1,5 l, dan wordt de pudding iets minder hoog.

bereidingstipJe kunt de bavarois ook verdelen over bakjes of glaasjes voor het opstijven en daarin serveren, in plaats van de bavarois te maken in een grote puddingvorm en te storten.