bewaar
Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen
Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen
bewaar

Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

20 min. bereiden
licht pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote eieren

600 g

koelverse bloemkoolrijst

5 el

arachideolie

2

sjalotten

20 g

verse selderij

80 g

Honig kruidenpasta voor nasi speciaal

400 g

gesneden snijbonen

450 g

1 minuut basmatirijst

4 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • wok

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

Aan de slag

1

Klop de eieren los met de helft van de bloemkoolrijst, peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Verdeel de helft van het bloemkool-eimengsel over de 2 pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet in 5 min. stollen. Leg de omeletten op 2 borden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten met elk 1 el olie.

2

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de kruidenpasta en sjalot 1 min. Voeg de snijbonen, basmati- en de rest van de bloemkoolrijst toe en bak 7 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Meng de selderij door de nasi en verdeel over de omeletten. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietipLekker met gerookte makreel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig