bewaar
Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen
Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen
bewaar

Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

20 min. bereiden
licht pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote eieren

600 g

koelverse bloemkoolrijst

5 el

arachideolie

2

sjalotten

20 g

verse selderij

80 g

Honig kruidenpasta voor nasi speciaal

400 g

gesneden snijbonen

450 g

1 minuut basmatirijst

4 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • wok

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

Aan de slag

1

Klop de eieren los met de helft van de bloemkoolrijst, peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Verdeel de helft van het bloemkool-eimengsel over de 2 pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet in 5 min. stollen. Leg de omeletten op 2 borden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten met elk 1 el olie.

2

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de kruidenpasta en sjalot 1 min. Voeg de snijbonen, basmati- en de rest van de bloemkoolrijst toe en bak 7 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Meng de selderij door de nasi en verdeel over de omeletten. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietipLekker met gerookte makreel.

Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig