bewaar
Quiche met broccoli en gerookte zalm 
Quiche met broccoli en gerookte zalm 
bewaar

Quiche met broccoli en gerookte zalm 

Quiche met broccoli en gerookte zalm: deze combo verveelt nooit!

20 min. bereiden
50 min. oventijd
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

6

witte scharreleieren

200 g

zuivelspread bieslook light

600 g

broccoli

150 g

warmgerookte zalmflakes

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

  • aluminiumfolie

Quiche met broccoli en gerookte zalm: deze combo verveelt nooit!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel de broccoli over de vorm en schenk vervolgens het eimengsel erover.

2

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm. Verdeel de zalm over de quiche en serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

variatietipJe kunt in plaats van broccoli ook 600 g groene asperges gebruiken. Verwijder dan de houtachtige onder- kant van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.
vegatipBekijk ook dit recept

Quiche met broccoli en gerookte zalm 

Quiche met broccoli en gerookte zalm: deze combo verveelt nooit!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig