bewaar
Semifreddo met cantuccini
Semifreddo met cantuccini
bewaar

Semifreddo met cantuccini

Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.

15 min. bereiden
5 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

12 personen

175 g

cantuccini

1

limoen

397 g

gecondenseerde melk in blik

500 ml

verse slagroom

20 g

gevriesdroogde fruit mix

225 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • handmixer

  • cakeblik (30 x 10 cm)

  • vershoudfolie

Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.

Aan de slag

1

Doe de cantuccini in een afsluitbare zak en verkruimel met een deegroller. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.

2

Doe de gecondenseerde melk, slagroom en het limoenrasp in een kom en klop het mengsel met een mixer in ca. 5 min. stijf.

3

Bekleed het cakeblik met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Schep ⅓ van het mengsel in de cakevorm. Verdeel ⅓ van de verkruimelde cantuccini en de helft van de gevriesdroogde fruitmix erover. Maak zo nog een laag en eindig met het slagroommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 5 uur in de vriezer.

4

Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de verse frambozen en de rest van de cantuccini.

Semifreddo met cantuccini

Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig