bewaar
Pizza pepperoni
Pizza pepperoni
bewaar

Pizza pepperoni

Met pizza scoor je altijd, zeker als-ie zo lekker is als deze zelfgemaakte pizza pepperoni.

20 min. bereiden
12 min. oventijd
1 uur wachten
pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

kristalsuiker

7 g

droge gist

300 ml

warm water

500 g

tarwebloem

2 tl

zout

4 el

milde olijfolie

70 g

tomatenpuree in blik

2 tl

uienpoeder

1 el

gedroogde oregano

2

rode uien

150 g

geraspte mozzarella

100 g

pepperoni

4 el

jalapeñopepers in pot

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • deegroller

  • bakpapier

Met pizza scoor je altijd, zeker als-ie zo lekker is als deze zelfgemaakte pizza pepperoni.

Aan de slag

1

Meng de kristalsuiker en gist door het warme water en laat 10 min. staan.

2

Doe de bloem in een kom en roer het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden, giet het gistmengsel en ¾ van de olie erbij en roer tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg. Vet een kom in met de rest van de olie en leg de deegbal erin. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur op een warme plek rijzen.

3

Verwarm de oven voor op 230 °C. Maak ondertussen de tomatensaus. Meng de tomatenpuree, uienpoeder en oregano door elkaar. Snijd de uien in ringen.

4

Verdeel met de achterkant van een lepel de tomatensaus erover, laat de randen vrij. Bestrooi met de mozzarella. Verdeel de pepperoni, uien en jalapeñopepers erover. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

5

Kneed het gerezen deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller (of een fles) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Leg de lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Pizza pepperoni

Met pizza scoor je altijd, zeker als-ie zo lekker is als deze zelfgemaakte pizza pepperoni.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig