bewaar
Yaki udon
Yaki udon
bewaar

Yaki udon

Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Het gerecht is altijd op basis van udonnoedels, groente, vlees-, vis-, of vervanger.

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

300 g

witte kool

200 g

winterpeen

100 g

shiitakes

6

bosuitjes

2 el

cooking sake

2 el

sojasaus

1 el

oestersaus

2 el

sesamolie

1 el

kristalsuiker

200 g

gerookte spekreepjes

600 g

udon thick noodles

35 g

ingelegde gember

Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Het gerecht is altijd op basis van udonnoedels, groente, vlees-, vis-, of vervanger.

Aan de slag

1

Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in repen van 1½ cm. Schil de winterpeen en snijd in de breedte in stukken van 4 cm, vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm en die plakken weer in dunne reepjes (julienne). Snijd de shiitake in plakken van een ½ cm en de bosuitjes in stukken van 4 cm.

2

Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.

3

Verhit een grote wok zonder olie of boter op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Voeg de ui, kool, winterpeen, shiitake en bosui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.

4

Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes. Serveer de noedels met de gesneden gember.

combinatietipLekker met extra in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes.
achtergrondinfoCooking sake is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door sherry of rijstazijn (flesje 150 ml, Saitaku).
achtergrondinfoDe saus wordt traditioneel gemaakt van soja + ‘mentsuyu’ dit laatste is een (geconcentreerde) soepbasis gemaakt van sake, mirin, soja, kombu (kelp) en katsuobushi (gedroogde bonitoflakes.)

Yaki udon

Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Het gerecht is altijd op basis van udonnoedels, groente, vlees-, vis-, of vervanger.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig