bewaar
Pasta met paprikasaus en burrata
Pasta met paprikasaus en burrata
bewaar

Pasta met paprikasaus en burrata

Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

300 g

rode uien

2 el

traditionele olijfolie

465 g

gegrilde paprika's in pot

100 g

gerookte amandelen

150 g

burratine

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien ca. 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met wat peper en zout. De uien mogen lichtbruin kleuren en een beetje karamelliseren.

2

Laat de paprika’s uitlekken en vang 2 el van het vocht op (per 4 personen). Snijd de paprika’s grof. Voeg de paprika’s met het opgevangen vocht en ¾ van de gerookte amandelen toe aan de uien. Schep met een kopje een beetje kookvocht uit de pan met de pasta en giet ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) bij het paprikamengsel. Verwarm nog 5 min. mee.

3

Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.

4

Verdeel de pasta over een groot serveerschaal. Verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de burratine over.

variatietipDe burratine kun je vervangen door burrata of buffelmozzarella

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met paprikasaus en burrata

Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig