bewaar
Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa
Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa
bewaar

Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa

De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

30 min. bereiden
pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

20 g

verse koriander

160 g

tonijnmoot in zonnebloemolie

4 el

tarwebloem

800 g

koelverse aardappelpuree

3 el

zonnebloemolie

1

middelgrote ui

5 el

milde harissa

4 el

mayonaise

1 el

citroensap

De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

Aan de slag

1

Rasp de bloemkool, inclusief stronk, met een grove rasp tot bloemkoolrijst.

2

Snijd de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng met de helft van de koriander en de bloem door de aardappelpuree. Vorm met natte handen 3 burgertjes per persoon van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn- aardappelburgertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de bloemkoolrijst en de harissa toe. Bak nog 5 min.

4

Meng de mayonaise met het citroensap. Serveer de visburgers met de bloemkoolrijst en de citroenmayonaise. Bestrooi met de rest van de koriander.

Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa

De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig