bewaar
Chocoladeijsjes
Chocoladeijsjes
bewaar

Chocoladeijsjes

2 ijshoorntjes + 2 flinke bollen zelfgemaakt chocoladeijs = dubbel zo lekker!

20 min. bereiden
6 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

6 personen

250 ml

verse slagroom

200 ml

chocomel dark

397 g

gecondenseerde volle melk

200 g

hazelnootpasta

6

ijshoorntje naturel

75 g

mix hagelslag

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • ijsbolletjeslepel

2 ijshoorntjes + 2 flinke bollen zelfgemaakt chocoladeijs = dubbel zo lekker!

Aan de slag

1

Klop de slagroom stijf met een mixer. Meng de chocolademelk en gecondenseerde melk met een spatel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4-6 uur bevriezen.

2

Zet 2 uur voor het serveren van de ijsjes de pot hazelnootpasta in een kom heet water en laat de pasta in 5 min. vloeibaar worden. Doop de rand van de ijshoorntjes een ½ cm in de pot chocoladepasta, zodat er een dunne chocoladerand ontstaat. Bestrooi de chocoladeranden direct rondom met de hagelslag. Laat de ijshoorntjes minstens 2 uur op een bord in de koelkast hard worden tot gebruik.

3

Schep met de ijslepel op elk ijshoorntje twee flinke bollen chocolade-ijs.

bewaartipHet chocolade-ijs is 2 weken houdbaar in de vriezer. Haal het 10 min. voor gebruik uit de vriezer om wat zachter te laten worden.

variatietipJe kunt eventueel nog extra ingrediënten toevoegen aan het ijs, zoals AH Choco’s hazelnoot, AH Choco’s crunch, AH Mokkaboontjes. Of besprenkel het ijs met extra gesmolten hazelnootpasta of chocolade.