bewaar
Overnight “cookie dough” oats
Overnight “cookie dough” oats
bewaar

Overnight “cookie dough” oats

Overnight oats x cookie dough = ontbijtfeest!

10 min. bereiden
6 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

dadels zonder pit

400 ml

halfvolle melk

150 g

fijne havermout

1 el

100% pindakaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • vershoudfolie

  • ijsbolletjestang

Overnight oats x cookie dough = ontbijtfeest!

Aan de slag

1

Houd 1 dadel per persoon apart. Verwarm de melk 3-4 min. met de rest van de dadels in een pan tot lauwwarm. Maal ondertussen de havervlokken tot meel in het bakje van de staafmixer.

2

Mix de dadels en melk met de staafmixer in de pan tot een grof mengsel, je wilt nog stukjes dadel blijven zien.

3

Meng het havermeel en de pindakaas hierdoor. Maak met een ijsschep bolletjes en verdeel over glazen of kommetjes. Zet afgedekt met vershoudfolie een nachtje of in elk geval 6 uur in de koelkast. Snijd de achtergehouden dadels in dunne plakjes en verdeel over de glaasjes of kommetjes.

variatietipVoor een feestelijke versie voeg je nog 50 g fijngehakte chocolade of chocolat chips (Dr. Oetker) toe (per 4 personen).
variatietipIn plaats van melk kun je ook 500 ml kokosdrink gebruiken (per 4 personen).

Overnight “cookie dough” oats

Overnight oats x cookie dough = ontbijtfeest!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig