bewaar
Zoet pompoenbrood
Zoet pompoenbrood
bewaar

Zoet pompoenbrood

Vries 'm in en je hebt elke dag een vers tussendoortje.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

12 porties

400 g

koelverse pompoenstukjes

170 g

dadels zonder pit

3

middelgrote eieren

75 ml

zonnebloemolie

2 tl

appelciderazijn

2 el

amandelpasta

220 g

volkorentarwemeel

16 g

bakpoeder

1½ tl

koek- en speculaaskruiden

25 g

pompoenpitten

200 g

zuivelspread light

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

  • cakevorm

  • satéprikker 20 cm

Vries 'm in en je hebt elke dag een vers tussendoortje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pompoenstukjes in ca. 20 min. zacht en gaar. Laat 5 min. afkoelen en maal de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta met de staafmixer tot een puree. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.

2

Meng in een tweede kom het meel met de bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout. Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel tot een samenhangend geheel.

3

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten. Zet de cake ca. 40 min. in het midden van de oven. Als de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen en besmeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread.

bewaartipJe kunt de cake (zonder de zuivelspread-topping) in een luchtdichte bak of zak tot 4 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer blijft hij 2 maanden goed. Snijd de cake dan in plakken en vries ze in met een bakpapiertje ertussen tegen het plakken.

Gezond zoet pompoenbrood

Instructievideo - 00:32 min.