bewaar
Volkorenlasagne met spinazie en linzen
Volkorenlasagne met spinazie en linzen
bewaar

Volkorenlasagne met spinazie en linzen

Met makkelijke aanpassingen maak je zet je zó een gezonde lasagne op tafel

20 min. bereiden
40 min. oventijd
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 g

champignons

2 el

milde olijfolie

750 g

diepvries fijngesneden spinazie

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

200 g

zuivelspread light

400 g

linzen in blik

12

volkoren lasagne bladen

150 g

geraspte 30+ kaas

Met makkelijke aanpassingen maak je zet je zó een gezonde lasagne op tafel

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, spinazie en Italiaanse kruiden toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig.

2

Voeg de zuivelspread toe en verwarm 1 min. mee. Breng de groentesaus op smaak met peper en eventueel zout. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de groentesaus.

3

Schep 2 lepels groentesaus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de groentesaus en de kaas. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.

4

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bereidingstipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen.