bewaar
Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen
Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen
bewaar

Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen

Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met tartaargehakt en winterpeen.

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

winterpeen

2 tenen

AH knoflook voordeel

1

middelgrote ui

2 el

milde olijfolie

2 tl

AH gemalen paprikapoeder mild

300 g

rundertartaartjes

800 g

tomatenblokjes in blik

100 ml

kraanwater

300 g

zilvervliesrijst

400 g

diepvries gebroken sperziebonen

42.5 g

rucola

Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met tartaargehakt en winterpeen.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, knoflook, ui en paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tartaar toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.

2

Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

ook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper. Serveer de tartaar-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.

algemeenLekker met wat fijngesneden selderij.

Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen

Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met tartaargehakt en winterpeen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig