bewaar
Tortillafeest
Tortillafeest
bewaar

Tortillafeest

Het is pas feest als er tortilla's zijn geweest!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kropjes

babyromainesla

400 g

zwarte bonen in blik

500 g

snoepgroente tomatenmix

300 g

snoeppaprika's

3

bosuitjes

300 g

mais in blik

20 g

tuinkers

200 g

magere kwark

2 el

arachideolie

400 g

vegetarische basis rulstukjes

1 el

gemalen komijn

6

volkoren tortillawraps

Het is pas feest als er tortilla's zijn geweest!

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronkjes sla. Haal de blaadjes los van de kropjes. Was de sla in een kom koud water. Spreid uit over een schone theedoek en laat drogen. Doe de bonen met het vocht in een steelpannetje. Verwarm 10 minuten op laag vuur, roer regelmatig. Giet af in een vergiet, doe de bonen in een kommetje en prak ze met een vork tot een grove puree.

2

Halveer ondertussen de snoeptomaatjes en doe in een kommetje. Halveer de paprikaatjes en verwijder de zaadjes en steeltjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe ook in een kommetje. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Giet de mais af in een vergiet. Knip de tuinkers af. Doe de mais en tuinkers in aparte kommetjes. Schep de kwark in een kommetje en roer los.

3

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de rulstukjes met de komijnpoeder en bosui 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Doe in een kommetje.

4

Verwarm de tortilla’s in een andere koekenpan zonder boter of olie, ongeveer 30 seconden per kant. Stapel ze op een bord en dek af met aluminium-folie, zodat ze warm blijven. Zet het bord met tortilla’s en alle kommetjes met ‘beleg’ op tafel. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Er zijn er 2 over, die kun je doormidden snijden.

Tortillafeest

Het is pas feest als er tortilla's zijn geweest!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig