bewaar
Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen
Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen
bewaar

Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen

Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sperziebonen

1

venkelknol

400 g

kikkererwten

7½ g

verse dille

320 g

tonijnstukken in zonnebloemolie

1

citroen

Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.

2

Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.

dieettipVervang de tonijn door Chavroux nature en de tonijnolie door olijfolie (let op, hierdoor is het recept niet meer lactosevrij).