bewaar
Romige pasta met courgette
Romige pasta met courgette
bewaar

Romige pasta met courgette

Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

courgette

2 el

milde olijfolie

250 g

verse tagliatelle all'uovo

1

sinaasappel

50 g

Parmigiano Reggiano

125 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!

Aan de slag

1

Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op (per 2 personen).

2

Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.

3

Verdeel de pasta de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Romige pasta met courgette

Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig