bewaar
Sticky kip rijstbowl
Sticky kip rijstbowl
bewaar

Sticky kip rijstbowl

Deze sticky kip is zó knapperig dat je er geen genoeg van krijgt.

30 min. bereiden
licht pittig
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1 teen

knoflook

50 g

verse gember

80 ml

sojasaus

2 el

water

3 el

rijstazijn

4 el

zoete chilisaus

2 el

maizena

3 el

sesamzaad

1

wit scharrelei

350 g

kipdijfilet

800 g

broccoli

3 el

zonnebloemolie

½ bosje

salade-ui

Deze sticky kip is zó knapperig dat je er geen genoeg van krijgt.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd heel fijn. Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember, sojasaus, het water, de rijstazijn, zoete chilisaus, de maizena en het sesamzaad. Meng het ei met de rest van de maizena in een andere kom tot een papje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 3 cm. Meng dit door het eimengsel.

2

Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes. Verdeel de broccoli in een vergiet en zet deze in een pan met een laag kokend water zonder het water te raken. Dek af en stoom in ca. 5 min. beetgaar.

3

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met het eimengsel in 1 laag in 5-7 min. op hoog vuur gaar en krokant. Er ontstaat een soort pannenkoek, keer die halverwege, zodat het knapperige korstje aan de kip blijft plakken. Zet het vuur lager. Voeg dan het sojasausmengsel toe en roer 2 min. door tot een plakkerige saus ontstaat met stukjes kip erin. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. 

4

Serveer de rijst in kommen met de broccoli en schep de kip met saus erover. Bestrooi met de salade-ui.

Sticky kip rijstbowl

Instructievideo - 00:45 min.