bewaar
Tomatenrisotto met basilicum uit de oven
Tomatenrisotto met basilicum uit de oven
bewaar

Tomatenrisotto met basilicum uit de oven

Risotto moeilijk? Deze variant uit de oven niet!

5 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

1

groentebouillontablet

500 ml

kokend water

1 el

milde olijfolie

300 g

risottorijst

800 g

fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik

100 g

Grana Padano

15 g

verse basilicum

50 g

ongezouten roomboter

Risotto moeilijk? Deze variant uit de oven niet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosuitjes in stukjes van precies 1 cm. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Verhit de olie in de hapjespan en bak de bosui 1 min. op hoog vuur. Doe de rijst erbij en schep om. Voeg de bouillon en tomaten toe en zet de pan met de deksel erop ca. 30 min. in de oven.

2

Rasp ondertussen de kaas. Pluk de blaadjes van het basilicum, houd er een paar achter en snijd de rest fijn. Neem de pan uit de oven (pas op, hij is heet) en voeg de helft van de kaas, het gesneden basilicum, de boter en eventueel een kopje heet water toe als de risotto te droog is. Schep om tot een vloeibare risotto. Laat 5 min. staan, verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden blaadjes basilicum erover en serveer.